oktober 21, 2021.

Her er et eksempel på
hva vi gjør. Vi trenger
kun noen bilder for å
kunne lage en ny
båtkalesje.

Båtkalesje

Kalesje

Båtkalesje

Kalesje

Kontakt

Daglig leder:

Lasse Gjessing


Post addresse:

Seilmaker Lasse Gjessing

Kokleheia 61

4630 Kristiansand S

Norge


Tlf: +47 45610220

E-Post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sende bilder

For å sende oss bildene, Trykk på linken under teksten her. Velg mottaker Lorentzen & lorentzen.
 

 

Sende bilder

Regler for fotografering.

 

 1. Det må alltid benyttes et referansemål. En stang med kjent lengde. Dette målet bør være på rundt 2 meter, for å sikre høyest mulig presisjon. Stangen plasseres på tvers av båten, og må være synlig på alle bildene. Stangen må heller ikke dekke detaljer som er av interesse for modellering av Kalesjen, og må ligge helt stille under fotoseansen. Hvis stangen skulle flytte seg, bare en millimeter, må man ta alle bildene om igjen. Fest gjerne stangen med tape. Man bør også ta et kontrollmål, gjerne mellom to kalesjefester på båten. Dette for å sammenligne det samme målet i 3d- modellen.

   
 2. Båten fotograferes først med den gamle kalesjen for å få plassering av vinduer, glidelåser og lignende. Deretter tas kalesjen av, og bøylene bindes opp med samme avstand som på den gamle kalesjen. Bruk gjerne et tynt tau eller en flaggline fra midten av vindskjermen foran, og på midten av hver bøyle bakover. å binde tauet eksakt på midten av bøylene er ikke viktig.

   
 3. Alle bildene må tas med samme billedstørrelse og kvalitet. Full vidvinkel dvs. ikke zoom. Autoinnstilling på blender og fokus er ofte det beste. Hvis manuell innstilling på blender er påkrevet, er det bedre med litt for mørke enn for lyse bilder.

   
 4. Bildene skal tas fra minst fire vinkler, og såpass høyt at kameraet peker nedover mot taket, eller bøylene til kalesjen, med en vinkel på mellom 30 og 60 grader. Bruk gjerne en gardintrapp å stå på for å komme høyt nok. Bildene bør tas slik at man ser 3 sider samtidig: dvs. 2 sider + taket. Ta gjerne mange bilder, for så å velge ut de som er aktuelle å sende.

   
 5. Se på bildene under, det er et eksempel på hvordan det kan gjøres.

 

 


båtkalesje_1

båtkalesje_2
båtkalesje_3

båtkalesje_4

båtkalesje_5